Voor de Nederlands-Mexicaans band Snowapple maakte ik foto’s van de theatervoorstelling Project Lucy. Tevens schreef ik het persbericht en maakte de uitnodiging.

Persbericht:

Snowapple speelt filosofische muziek-theatershow Project Lucy

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart speelt Snowapple, een Nederlands-Mexicaanse folk-operaband, bij Studio MAPAin Haarlem haar voorstelling ‘Project Lucy’: een filosofische theatervoorstelling vol muziek en mime. Verwacht een cross-culturele voorstelling waarin je wordt uitgedaagd tot nadenken over onze herkomst en wordt verrast en vermaakt. In hoeverre zijn we eigenlijk hetzelfde en in hoeverre verschillen we van elkaar? Wat is onze connectie met de natuur en hoe zijn we geëvolueerd als soort? Waar komen we vandaan? En welke rol spelen Adam en Eva? De band schijnt haar licht op de geschiedenis die gedomineerd is door mannen, en laat juist de rol van vrouwelijke helden daarin naar voren komen.

Project Lucy

In de jaren ’70 vond een archeoloog in Ethiopië het skelet van een vrouwelijke, rechtop lopende voorouder van de mens die 3,5 miljoen jaar geleden leefde. De archeoloog noemde haar Lucy. Het werd een doorbraak in de evolutietheorie. Met de vondst van Lucy werd duidelijk dat we allemaal een gezamenlijke voorouder hebben. Ze staat hiermee symbool voor onze connectie met de natuur. In de voorstelling ‘Project Lucy’ worden verschillende vrouwen belichaamd die het verschil hebben gemaakt in de geschiedenis.

Snowapple

Snowapple bestaat uit een groep muzikanten en zangers uit Amsterdam en Mexico. Ze ontmoetten elkaar vijf jaar geleden in Mexico en hebben sindsdien verschillende tours gedaan in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Hun muziek kenmerkt zich door toegankelijke, originele liedjes met invloeden uit pop, folk, opera en avant-garde-cumbia. Door het combineren van de uiteenlopende muzikale achtergronden van de muzikanten met het gebruik van een brede range instrumenten kenmerkt Snowapple zich door een ‘catchy’ en unieke sound. De bandleden zijn gewend om op verschillende plekken te spelen, wat maakt dat het publiek zich telkens betrokken voelt bij het proces van creatie.

In samenwerking met Studio MAPA

Voor ‘Project Lucy’ werkt Snowapple de hele maand maart intensief samen met studio MAPA, The Moving Academy for Performing Arts, onder leiding van Ide van Heiningen and Virág Dezső. Dit theaterlaboratorium, gevestigd aan de Korte Verspronckweg (op het terrein van Circus Hakim), bestaat sinds 2015 en bouwt voort op 25 jaar ervaring. Studio MAPA begeleidt en coacht (startende) muziek/theatermakers en beeldend kunstenaars, met de focus op beweging en samenwerkingsmentaliteit. Ide en Virág helpen de muzikanten van Snowapple met het ontwikkelen van het verhaal en het integreren van beweging en symboliek.

 

Informatie

Tijden: vrijdag 30 maart om 20:00 en zaterdag 31 maart om 17:00

Locatie:Studio MAPA, Korte Verspronckweg 7-9, 2023 BS Haarlem (gratis parkeren)

Voor meer info:info@snowapple.nl

Taal:Engels

Toegang: gratis

Fotografie: Wiebrig Krakau