Over Wiebrig

Let’s make it click!

"We noemden jou altijd een ‘tekenfabriekje’ omdat je uren aan tafel kon zitten tekenen en knutselen."

"Je kon als klein kindje al snel praten. Maar je zei een woord alleen als je zeker wist dat je het goed kon uitspreken, anders hield je wijs je mond.
"

Twee uitspraken van mijn moeder over hoe ik was als kind. Talig én altijd dingen aan het maken. Het zegt veel over hoe ik mij heb ontwikkeld. Na mijn middelbare school studeerde ik een jaar Nederlands, toen een paar jaar Kunst, Cultuur & Media om tenslotte een master Taalwetenschappen te combineren met een bachelor Logopedie.
Taal en beeldende kunst: als twee rode draadjes lopen ze door mijn leven. De overkoepelende passie die daarbij hoort kun je gerust ‘communicatie’ noemen. Mijn hart gaat namelijk sneller kloppen als ik merk dat ik ‘klik’ met iemand. Of als ik iemand kan helpen om een klik te maken met een ander. Als je namelijk aan je doelgroep, je gesprekspartner of een klant precies duidelijk kunt maken wat je bedoelt, dan ontstaat er iets bijzonders. Die magie tot stand brengen; dat is mijn doel. Veel van mijn klanten weten wel ongeveer wat ze willen overbrengen, maar laten het aan mij over hoe dat ingevuld wordt. Door met hen in gesprek te gaan weet ik vaak al gauw te achterhalen welke wensen er zijn. Vanuit vertrouwen krijg ik vervolgens de vrijheid om er een invulling aan te geven.
Jarenlang werkte ik als logopedist met kleine kinderen die niet goed konden communiceren. Deze kinderen lieten me zien wat het betekent als je je niet goed kunt uiten. Hoe het is om de aansluiting met je omgeving te missen. Maar ook hoe het kan opluchten als je een manier weet te vinden om je wél te uiten. Ook hebben ze me geleerd om me helemaal aan te passen aan hun communicatiemogelijkheden. Hierdoor ben ik getraind om me te verplaatsen in hoe anderen een boodschap kunnen en willen ontvangen.
Als ik fotografeer, dan ben ik het merendeel van de tijd in gesprek. Met de persoon voor de camera of met de klant. Tijdens het gesprek zie ik al gauw voor me wat voor beeld passend is. Samen creëren we het eindresultaat. Ik werk zo transparant mogelijk gedurende het hele proces. Bijvoorbeeld door tijdens het fotograferen regelmatig inzage te geven in de foto’s die ik maak. Zo blijft de sfeer open en ontspannen. En daardoor krijg je foto’s waar de ‘klik’ vanaf spat!

Blogs

Wil je meer weten over mijn visie en werkwijze? Ik schreef er een paar blogs over.

dit vinden mijn opdrachtgevers

We kiezen als design bureau graag voor Wiebrig, zeker voor een shoot die om eigen inzicht en intitiatief vraagt. Het resultaat is altijd wat we verwachten en, niet geheel onbelangrijk, de klant is altijd enthousiast over de fijne energie die ze meeneemt naar een shoot.

Roel Stevens

Founder / Strategic director Henry Handsome

Wiebrig is heel open in haar communicatie, waardoor het erg fijn is om met haar te werken. Ze verdiept zich goed in het project waar je haar voor inschakelt, denkt proactief mee over hoe een campagne het beste tot zijn recht komt, en voorziet je van een goed advies, om het beste resultaat neer te zetten voor de klant én voor de persoon die gefotografeerd wordt. Daarnaast kan Wiebrig zich goed inleven in de personen die voor de lens staan, waardoor zij met een zeer divers publiek kan werken en er ook nog eens voor kan zorgen dat die mensen zich comfortabel voelen terwijl Wiebrig de foto’s maakt.
Dankzij de eigenschappen van Wiebrig, hebben wij een heel mooie campagne kunnen opzetten voor onze klant!

Sarada Sant

Account Manager Clarity Benelux

Wiebrig is een pragmatisch fotograaf: gemakkelijke communicatie, waarin ze doorvraagt en focus aanbrengt. Wiebrig heeft meermaals gefotografeerd voor de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Steeds opnieuw creatief, snel én met goed begrip van de juiste nabewerking. Dankzij deze krachtige beelden kunnen wij vervolgens optimaal resultaat boeken.

Thalia Lips

Marketingmanager Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Een briljante fotografe! Zowel als mens en als professional. Wiebrig heeft een zeer open houding en is heel fijn om mee te werken. Ik heb diverse shoots met haar mogen doen. Waarbij ze niet alleen de foto maakt, maar ook actief meedenkt over de compositie en de boodschap die de foto moet vertellen of ondersteunen. Ze luistert naar je wensen en weet tevens goed te spelen met de composities waardoor je unieke beelden krijgt. Zoek je een fotograaf die je net dat extraatje geeft waardoor je foto’s uniek zijn? Dan ben je bij Wiebrig zeker aan het juiste adres.

Dennis Cup

Founder Haerlems Bodem